Brenda van Schaijk, Senior Product Manager Women’s Health

“Jezelf ontwikkelen, tot in het buitenland”

Identikit

 

Functie

Senior Product Manager Women’s Health

 

Waar

Pharmaceuticals, Mijdrecht

 

Bij Bayer sinds

2007

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Het is mijn job om onze internationale productstrategie te vertalen naar de Nederlandse markt. Op basis daarvan ontwikkel ik de productverkoop, bepaal en bewaak ik de budgetten en stel ik aanpassingen voor. Ook de marketing van onze nieuwe producten behoort tot mijn takenpakket. Daarnaast coördineer ik ook ons productteam, onderhandel ik met opinieleiders, organiseer ik symposia en veel meer. Die gemiddelde werkdag bestaat dus eigenlijk niet.”

Hoe kwam je bij Bayer terecht?

“Via een leuke vacature voor Junior Product Manager Hematology & Cardiology. Doorheen de jaren ben ik doorgegroeid, eerst binnen Hematology en later tot verantwoordelijke van ons Women’s Health-portfolio.”

Waarom is werken bij Bayer top?

“Nergens anders vind je zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Al na een half jaar bij Bayer kreeg ik als Product Manager de volledige verantwoordelijkheid over een belangrijk geneesmiddel. En naast mijn reguliere job mocht ik ook korte opdrachten in het buitenland uitvoeren. Zo draaide ik al mee in de VS en op het hoofdkantoor in Berlijn. Dankzij die projecten kon ik ook op globaal vlak meedenken aan productstrategieën. Uitdagend, maar heel leerrijk!”

Hoe zie jij ‘Passion to innovate | Power to change’?

“Als marketeer heb ik een passie voor het bedenken van nieuwe projecten en alternatieve marktbenaderingen. Outside the box denken, iets wat Bayer erg stimuleert, is helemaal mijn ding. Als die acties dan nog eens opvallen en werken, is dat des te leuker. Daarnaast zie ik ‘change’ ook als voortdurend bijleren. Daarom organiseer ik jaarlijks een event om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen met collega’s van andere markten. Een kijkje nemen in de keuken van je collega’s is niet alleen heel leuk, maar ook bijzonder nuttig.”

Zoek een job


Mijn sollicitatie

Informatie / Contact

Heb je een vraag? We staan je graag te woord. 

 

Laatste update: 10 feb 2016   Copyright © Bayer SA-NV | Bayer B.V.